Sinemalarda gösterime çıktıktan ve dijital medyada satışa sunulduktan sonra filmleri yasadışı yayın ve kullanımlara karşı korumak ticari başarının sürdürülmesi için önemli bir etken. Türkiye’de fikir ve sanat eserlerinin ticari haklarını korumakla ilgili yasal mevzuat eksikliği, film yapımcıları ve dağıtım şirketlerine büyük ticari zararlar veriyor. Bu yüzden ülke sineması gerekli finansmanı sağlayamıyor, yeniden üretimde zorluk çekiyor.

Dijital yayımların kullanılabilirliğinin artması, yasadışı yayımların da çevrimiçi mecralarda hızla artması ve dağıtımının kolaylaşmasına olanak sağladı. Bu durum, eser sahipleri ve ticari temsilcileri için yasadışı yayımlara, yani popüler deyişle “korsan”a karşı mücadele alanının genişlemesi anlamına geliyor.

TFN temsil ettiği eserleri çevrimiçi korsancılığa karşı korumak için yeni bir program başlattı. Amacı internet yoluyla izlenmek ve depolanmak üzere eserlere ait yasadışı kopyaları barındıran web içeriklerini ve bunlara erişimi en hızlı ve etkin bir biçimde engellemek. Yasadışı kullanımı engelleyen bu program, TFN kataloğundaki filmlerin legal satış oranlarına katkı sağlıyor.
Uygulama birkaç ay içinde son halini alarak sektörün hizmetine sunulacak.


Digital piracy is a constant threat, which affects TV and film industries seriously.

TFN has developed a program that protects the films in the TFN catalogue against piracy.

The TFN anti-piracy service aims to support and protect online revenues by preventing illegal streaming of the titles across the internet.

This service is designed to identify and remove the pirated content from rogue websites, streaming services, or links provided on blogs and social media networks.